Over DeForum

Doel: Stichting DeForum wil een impuls geven aan het maatschappelijk/culturele debat in Hilversum door het organiseren van debatten, dialogen en lezingen.
Standplaats van DeForum is het Filmtheater aan de Herenstraat te Hilversum. Wetenschappers, politici, kunstenaars en anderen spreken, discussieren of houden lezingen over onderwerpen op het gebied van filosofie, politiek ethiek en cultuur. Het publiek kan -geinspireerd door de gasten- meedoen aan het debat. Met een onafhankelijke, eigentijdse blik bereidt de redactie de onderwerpen gedegen voor, waardoor de bijeenkomsten niet alleen succesvol, maar ook zinvol zijn. Daarbij heeft de redactie de ambitie om door een dwarse kijk op de samenleving de onderwerpen op een originele manier aan te pakken. Door de mogelijkheden die Het Filmtheater biedt, maakt DeForum met regelmaat gebruik van ondersteuning en aanvulling door beeld en geluid.

DeForum biedt onderdak aan hen die zoeken naar diepgang en nuancering in actuele zaken uit ons dagelijks leven. Dit zijn niet alleen onderwerpen in kranten en op televisie, maar ook levensvragen waarbij behoefte bestaat aan duiding en verdieping.

DeForum organiseert haar activiteiten in Het Filmtheater te Hilversum. Behalve lezingen, debatten en gesprekken maken ook films, documentaires en ander beeldmateriaal onderdeel uit van de programmering.

 

Marijke Prins, Rixt Zijlstra en Marlies ter Haar (foto: Fred Trappenburg)
 

Bestuur en Organisatie Stichting DeForum: mr Rixt Zijlstra: jurist, filosoof en journalist, voorheen werkzaam bij Het NOS journaal en NOVA, drs. Marlies ter Haar: manager culturele producties en drs. Marijke Prins: psycholoog.